Actueel/Dagboek 2

Februari 2019. Deze maand ontving ik de Zilveren Breuk en de Gouden Breuk voor Fennec.

 Gouden Breuk voor de Titel Internationaal Schoonheids Kampioen.

Hij heeft dus nu een Zilveren Breuk en een Gouden Breuk voor bewezen Jacht prestaties en een Zilveren Breuk en een Gouden Breuk voor tentoonstellingen.

Nou ik denk dat hier in Nederland  maar weinig langhaar teckels zijn die hem dit na kunnen doen.

Silberne Bruch und Goldener Bruch

Ook dat kan gebeuren, de belangrijke post was weggeraakt, waar? in Duitsland of in Nederland?, dat blijft een raadsel. Maar goed, na diverse mails en telefoontjes is alles helemaal goed gekomen.

Er een nieuwe oorkonde en zilveren breuk verzonden worden en hoera

De Oorkonde en de Zilveren Breuk voor Fennec heb ik ontvangen. Voor bewezen Jacht prestaties.Een geweldige onderscheiding

verleend door DTK Landesverband Westfalen.

 

30 November 2018. Door het Landesverband Weser-Ems is aan Fennec ook de Gouden Breuk toegekend voor bewezen Jacht Prestaties.

Dit is heel bijzonder, daar zij in Nederland de enige 2 langhaar standaardteckels zijn die deze onderscheiding hebben.

 

Gisteren 24 maart 2016 van de FCI de oorkonde voor Fennec ontvangen. IACh 2016.

           

 

Nederl.Kamp.2012, WUT Kamp.2012, Belg.Sch.Kamp.2013, Belg.Tentoonstellings Kamp.2013,Intern.Sch. Kamp.2013, Belg.Werk Kamp. 2014, Belg. Full Kamp.2014, GTST 2013, Gebrauchssieger 2014,

Fennec du Domaine de Locus

SchwhK-F, Sp, BhfK'95, BhN-F (Duitsland en België) SchwhK 20/40, Inter.Vp-CAC, Fbja - CAC (=vos Italië), Sauprüfung - CAC

heeft er een titel bij nl.:

IACh 2016 (Internationaal Arbeids Kampioen

 

Fennec in actie
Video gekregen van Antonio Palladini

Cimafava Italië

Voor deze proef hebben een paar dagen extra uitgetrokken en zijn op ons gemak naar Italië vertrokken. Daar aangekomen eerst nog een paar keer geoefend op het wild zwijn.

Zaterdag nog meegedaan aan de Inter.Vp, geslaagd met een 2e prijs.

Zondag was voor mij een belangrijke dag, daar ik wist dat Fennec het enorm goed kan, maar ja je weet het nooit. De eerste oefendag vond hij de geuren en sporen van het zwijn veel leuker, de tweede dag deed hij het echt goed, en ja toen werd het zondag, 12 teckels waren ingeschreven.

Fennec was de enige langhaar, hij startte als nr. 4. Wat een geluid, schitterend. Enne:

Geslaagd met de volle 100 punten en het CAC

                                                                          

 

 

 

Inter.Vp 07-11-2015 te Kirchdorf

Inter.Vp 07-08-11-2015 te Kirchdorf. Fennec ingeschreven.

6 Teckels waren aangemeld. Met het weer hebben we geboft. De zweetsporen waren mooi gelegd, een Inter.Vp spoor. Best pittig en met de nodige obstakels. Maar we hebben het goed gelopen. Daarna de appèlproeven, volgen aangelijnd de andere 2 vrij. Altijd spannend. Maar het ging goed. Stöbern deed hij ook prima, evenals het Spurlaut. Al met al een hemelhoog juigend  resultaat 1e prijs 275 punten en het felbegeerde CACIT!!!!     (het hoogste wat je kunt halen is 280) het verschil zat hem in het vrij of aangelijnd volgend door het bos, ik nam geen risico,

CIE en CIB Wolffie(Carney v.d.Forstweihe)

Deze maand oktober 2015 werden 2 kokers met de post bezorgd, met daarin  diploma's voor Wolffie (Carney von der Forstweihe).

C I E    en    C I B.

Hij heeft nu als titels:

Ned.Kamp. Belg.Tentoonstellings Kampioen. WUT Kampioen. LJS (2x) D-JCh. CIE   CIB

Sp. BhfK'95/J   BhfK'95

 

Auswahlsuche `13 juni 2015 te Borgstede

13 Juni 2015 Auswahlsuche te Borgstede, Fennec ingeschreven.

40 uur Zweetspoor alleen vele male zwaarder dan het "gewone" 40 uur zweet. Nu was het spoor ruim 1200 meter en anders is het ca.  950 tot 1000 meter. Moet ook wel, dit is nl. een voorselectie boor de Bundessiegersuche. Degene met een 1ste prijs wordt hiervoor uitgezonden. Aangemeld waren 4 teckels, 3 ruwhaar en 1langhaar, 3 voorjagers. Een van de voorjagers had 2 teckels ingeschreven. Het was broeierig heet en gort en gort droog in het bos. Voor mij was dubbel zwaar daar ik eigenlijk nog herstellende was van een zware hersenschudding. Maar goed wed zijn er voor gegaan. 2 ruwhaartjes kregen een 3e prijs, 1 ruwhaar een 1ste prijs en gaat dus door naar de BSS en Fennec behaalde een 2de prijs. Natuurlijk tijdens het spoor vele malen te drinken gegeven het was toch zo heet en droog, en ja de hond doet uiteindelijk zwaar werk en moet het 'zweet" ruiken. Zelf zag ik het af en toe niet meer zitten maar dat had zijn reden: naweeën hersenschudding.

Trots op Fennec!!!!

Milou of Ivy's Hill

Deze foto kreeg ik begin januari 2015. Het is Milou een dochter van Katja en Fennec,  de foto is genomen op een tentoonstelling. Ze is daarop ca. 1 jaar.

Gebrauchssieger 2014

Fennec heeft nu ook de titel Gebrauchssieger 2014 bij zijn lijst kunnen zetten.

Fennec du Domaine de Locus aanm het einde van het zweetspoor

8 en 9 November 2014 een Inter.Vp te Kirchdorf-Peterdorf.

Deze keer heb ikzelf Fennec  voorgejaagd.

Het weer was prachtig, zonnig en droog, 6 Teckels waren aangemeld. 1 Teckel werd teruggetrokken tijdens het onderdeel zweet. Veel doorns en andere prikkers waren de reden. Fennec was als laatste aan de beurt, het waren zware sporen maar het is uiteindelijk een Inter.Vp en ook zijn "Schweissfährte"verliep niet zonder slag of stoot, maar hij heeft het gehaald. De gehoorzaamheidsvakken gingen ook goed, 2 onderdelen los en 1 aangelijnd. Stöbern en Spurlaut ook gehaald.

Fantastische maar ook zenuwslopende dagen waren het, maar hij kreeg een 1e prijs en het CACIT11111

 

Carney von der Forstweihe

1 November vroeg op weg naar de internationale hondenshow in Hannover.

Carney ingeschreven in de Gebruikshondenklas, zijn concurrent liep in de Openklas. Het was ondanks maar 1 concurrentie toch heel spannend!!!! Lopen, lopen, lopen, lopen. Eindelijk viel dan toch de beslissing, Carney kreeg het CAC-CACIB.

Wat steeds in belgië niet lukte, iedere keer het reserve, werd nu in duitsland wel gehonoreerd.

 

Nieuwe reacties

16.02 | 18:19

Goedeavond,wij zijn op zoek naar een gevlekte gladharig meisje,heeft u er 1 of weet u misschien een fokker die ze wel heeft?
Ik hoor graag van u
Groeten marian

04.01 | 18:51

Sorry, ik weet momenteel geen pups ook geen nakomelingen van mijn reutjes.
Hartelijke groet

03.01 | 16:07

Mijn man en ik zijn op zoek naar een langharige teckelpup (met tijger vacht) heeft u, of krijgt u in de nabije toekomst een nestje? Groetjes, Frans en Lieke