Dekken en dan

 

 

Dekken en dan......

U heeft besloten om met uw teefje een nestje te fokken en na het bekijken van o.a. mijn  site wilt u graag een van mijn reuen als de toekomstige vader hebben.

Een van mijn regels is (ik houd me aan de 5 Vrijheden - zie hieronder) dat er zonder dwang gedekt wordt. Ik ben van mening dat wanneer beide honden elkaar mogen de dekking spontaan zal plaatsvinden. Hiermee bedoel ik niet zo van hoppekee, teefje wordt meteen op een tafel, dressoir of wat dan ook gepoot wordt, reu er meteen bovenop wordt gezet na misschien de nodige kunstgrepen, zo nou dekken die handel, heus dit komt echt voor! Dit komt mij voor als een regelrechte verkrachting. Teefje totaal over haar toeren, haat alle reuen, neemt niet op of laat zich nooit meer dekken. Tja al ben je het zelf, wil je toch niet???

   Hier wordt dus eerst kennisgemaakt, spelen en als het nodig mocht zijn ondersteunen, zeker als het de eerste keer is. Tijd en geduld. Er zijn teefjes die het nu eenmaal prettiger vinden als de baas of het vrouwtje ze ondersteunt, geeft een veilig gevoel. Ook zijn er reuen die daar prijs op stellen. Niets mis mee.

   Meer over de 5 Vrijheden:  deze zijn o.a.te vinden op de site van de Rijksoverheid en Faculteit Diergeneeskunde - Universiteit Utrecht.            

Deze regels zijn voor de hondenfokkerij als veeteel enz. maar natuurlijk ook privé.

Een dier is GEEN SPEELGOED, GEEN DING!!! Let hierop met kinderen, zij kunnen een dier dermate tergen, pesten en bezeren en/of verwonden totdat een dier nadat het na vele malen waarschuwen d.m.v. grommen en/of tandjes laten zien eindelijk uit pure ellende bijt. Kinderen moeten leren verantwoordelijkheid en respect voor het dier te hebben. Taak van de ouders! Een dier wordt niet vals geboren, dat wordt hij gemaakt. Het is een levend individu met al zijn emoties.        

     1. Vrijheid van honger en dorst - direct toegang tot vers water en voedsel om      gezond te blijven.

     2. Vrijheid van ongemak - door een comfortabel onderdak en rust te bieden.

    3. Vrijheid van pijn, verwonding en ziekte - door dit te voorkomen of snel te      diagnostiseren en te behandelen.

      4. Vrijheid om normaal gedrag te vertonen - door voldoende ruimte  en        mogelijkheden en gezelschap van soortgenoten.

     5.  Vrijheid van angst en spanning - door voor omstandigheden te zorgen die      tijden te vermijden.                                                                

Deze regels staan ook vermeld op de site van de FCI, ik ben alleen wel erg benieuwd hoeveel fokkers, ook de "grote" fokkers die in besturen zitten en ons  vertellen cq voorschrijven-verplichten waar we ons aan moeten houden deze regels zelf toepassen . Vermoedelijk op één hand te tellen???? Er zijn er bij die ca. 150 honden hebben. Worden die allemaal op de voorgeschreven wetten verzorgd????

                                                                                                            Goed, u heeft alles goed overdacht en wilt bij le Petit Arlequin een dekking hebben. U neemt ruim op tijd contact met mij op, vertelt wanneer u verwacht dat uw teefje loops wordt zodat daar rekening mee gehouden kan worden. Dan wanneer het teefje loops is geworden. Of u omdat het misschien een eerste keer is een progesteron test wil laten maken, zodat u zeker weet welke dag de dekdag is. In de meeste gevallen is dit de 11e dag en de herhaaldekking de 13e dag, maar er zijn altijd uitzonderingen. 

               Als alles naar wens is verlopen en dan...........                                                                       

                    Dan begint een magische tijd
         
                    

 

 

                            


                                         

                                                           

 

Nieuwe reacties

16.02 | 18:19

Goedeavond,wij zijn op zoek naar een gevlekte gladharig meisje,heeft u er 1 of weet u misschien een fokker die ze wel heeft?
Ik hoor graag van u
Groeten marian

04.01 | 18:51

Sorry, ik weet momenteel geen pups ook geen nakomelingen van mijn reutjes.
Hartelijke groet

03.01 | 16:07

Mijn man en ik zijn op zoek naar een langharige teckelpup (met tijger vacht) heeft u, of krijgt u in de nabije toekomst een nestje? Groetjes, Frans en Lieke