Actueel/Dagboek

Carney von der Forstweihe

Wolffie

Carney von der Forstweihe, zie bovenstaande foto, oftewel Wolffie, heeft met het behalen van zijn laatste CAC in Papendal  eindelijk zijn titel WUT Kampioen (hij had er meer dan genoeg, maar allemaal binnen het jaar). 4 x CAC (en eventueel behaalde CACIB) plus een jachtproef.

Ach ja, nu ik toch Papendal noem, een jachthondenshow. Helaas liepen er van de vele aangemelden teckels maar 4 in de gebruikshondenklasse. Waaronder 1 langhaardwerg, Carney dus.  Terwijl het toch echt de kleinste meest veelzijdige jachthond is. Vele zeggen ik fok de jacht eruit, ja hallo,  waar ben je dan mee bezig. Wel met je teckel daar lopen, maar een beetje vies kijken naar de gebruikshond. Blijf dan thuis zou je bijna denken. Maar iedereen heeft het recht om in te schrijven, toch? Gelukkig weten sommige wel te waarderen hoeveel  werk en training er in gaat zitten om  het ware karakter van de teckel te bewaren.

Dan hoor je ook nog vaak, mocht jouw "gebruikshond  een wat lagere kwalificatie op een show halen, tja wij fokken op schoonheid en blablabla.

Terwijl jacht en schoonheid heel goed in één teckel verenigd kunnen zijn.

Fennec

Fennec  heeft nu alle 4 titels die je in België kunt halen. Belgisch Schoonheidskampioen, Belgisch Tentoonstellingskampioen, Belgisch Werkkampioen en Belgisch Full-Kampioen. Het diploma Belgisch Full-Kampioen 2014 viel zaterdag de 19e juli op de mat.

Rassen die aan de werkproeven onderdanig zijn komen hiervoor in aanmerking.

Om deze titel te behalen moet de hond de titel Belgisch Schoonheidskampioen en Belgisch Werkkampioen  hebben.

 

Fennec Auswahlsuch in Sauerland

Auswahlsuche in Sauerland, 13 juli 2014.

We zijn woensdag de 9e naar Sauerland vertrokken. Een vakantiehuisje in Balve gehuurd. Toen we vertrokken was het regen regen en nog eens regen. In Balve aangekomen was het daar niet veel beter. Onweer in de bergen was een nieuwe ervaring voor ons. Maar goed, we hebben naderhand van het mooieweer kunnen genieten en veel in de omliggende bossen gelopen met alle 5 teckels. Fennec kon zo aan een totaal andere omgeving wennen. Eerlijk gezegd werd hij er niet anders van.Zondag de 13e om 9 uur verzamelen in Arnsberg en vandaar in konvooi naar de plaats van bestemming. 6 Teckels waren aangemeld en 5 deden aan de proef mee. Het weer werkte ook mee, droog en regelmatig kwam de zon door. Dat betekende dat het in het bos wel heel erg broeierig en heet werd. Goed "zweet" weer en voor de Schweissfährte perfect. Natuurlijk waren ook de jachthoornblazers van de partij, 5 man en 1 vrouw sterk. De hele dag waren ze aanwezig en hebben de nodige stukken geblazen. Schitterend. Dan het loten van de sporen. Wij hadden spoor 4 getrokken. Gelukkig heeft iedereen het "Bestanden". Bij de prijs uitreiking werd het e.e.a uitgelegd door de keurmeesters. Het bleek toen, dat vertelde een van de keurmeesters dat helaas spoor 4 wel het allerzwaarste was. Marius, voorjager van Fennec lag uitgeteld om een boom  na het spoor gelopen te hebben, idem een van de keurmeesters en nog een dame. De teckel dus niet, die heeft me een uithoudingsvermogen. Fennec maakte het totaal niet uit dat het spoor echt berg op en af ging. Ze hadden echt vele kammen gehad  op het spoor. Fennec liep het super goed, helaas de voorjager minder. Ook dat werd verteld, maar het was echt zwaar. We doen het dus gewoon nog een keer over.  Fennec kreeg een 3e prijs, mooi toch. Hij heeft bewezen dat hij het kan.

 

Fennec

Van de KMSH het diploma " Belgisch Werkkampioen 2014" voor Fennec ontvangen.

2 x een CACT op een jachtproef  (BhNF en SchwhK) en een Sp.

Fennec

Zondag 27-04-2014 zweetproef met CACT in Postel-België. Fennec weer ingeschreven. Ook nu weer vroeg op pad en onderweg regen, regen, regen. Tot onze opluchting was het ter plekke prachtig weer, blauwe lucht, zon en warm. Dat betekent water meenemen voor je hond als je aan de beurt was. Ach dat heb je sowieso bij je.  Af en toe een rustpauze en wat te drinken geven. Uiteindelijk doet jouw teckel het werk, loopt met zijn neus over het spoor. Sporen waren weer zwaar, verleiding volop en het buntgras stond tot halverwege je dijbenen. Waar is de teckel gebleven?

Fennec liep weer super goed, de (duitse) k.m. beloonde hem met de woorden, Super Leistung, Hervorragend gearbeitet en met een 1ste prijs, 100 punten en het CACT

Beschrijving

Fennec

 Zondag 23-03-2014 zweetproef met CACT in Postel-België.  Fennec in geschreven en zoals gewoonlijk voor dag en dauw de deur uit. De sporen waren zwaar en ieder gespan kwam bekaf terug. Veel, heel veel verleiding: ree, vos, wildzwijn. De weersvoorspelling was niet hemelhoogjuigend, maar het was boffen,  het bleef droog af en toe zon.

Fennec liep super goed, kreeg een 1ste prijs met 100 pnt.en een (helaas) res.CACT

Beschrijving

Fennec

Zaterdag 21-12-2013 was een spannende dag. Een Vos natuurproef in België te Louveigné met Fennec. Ter plekke aangekomen ging de eerste teckel de bouw in, niets gevonden, toen werd Fennec ingezet ter controle. Ook niets, toen hij weer boven kwam smeerde hij hem gelijk. Een afgemaaid maisveld tegen een heuvel, rende hij af, richting drukke snelweg. Paniek!!!  Ludo rende er meteen achteraan met mij in zijn kielzog. Fennec dolle pret.en  liep al op de snelweg. lUDO, mijn held, sprong tussen de rijdende auto's is, al zwaaiende. Ze stopten aan beide kanten,  ik gilde in doodsangst, Fennec rende terug richting mij, maar liep door en Frans ving hem op. Ludo, Goddank, ook ongedeerd. Toen moesten we de heuvel weer op, finaal ademloos. Fennec was in ieder geval een hele stoot adrenaline kwijt en luisterde verder prima. Toen was hij aan de beurt om een vossenbouw te bewerken. Dat heeft hij perfect gedaan, kreeg komplimenten van de jager. zo mooi werkte hij. Eén vos sprong, de tweede was half buiten, zag de jager en mij staan, oren rechtop, grote ogen en bek viel open. Je hoorde hem ahw zeggen SHIT, wegwezen!!! Fennec is dacht ik een uur aan het werk geweest en heeft de proef met vlag en wimpel "bestanden"  en kreeg het CACT.

Deze dag staat qua gebeurtenissen op mijn netvlies gebrand.

 

 

 

 

Het maisveld en de toen nog autovrije snelweg
Vol spanning wachten op de af te leggen proef
Achter deze bossage moest Fennec werken
de bouw met vele in- en uitgangen
Het is volbracht. Ik heb een kruisje geslagen en de vos met diep respect bedankt en laatste eer betoond

Ode aan Feniks

                                           

 

                                                     

 

  ODE AAN FENIKS

Vandaag 18 augustus 2013 werd de zon zwart, de blauwe lucht bleef niet langeer blauw, Volkomen onverwacht is Feniks in haar slaap naar de Hemelboogbrug gegaan.  Haar schitterende "vergeet-mij-nietjes-blauwe oogjes zullen ons nooit meer vol liefde en passie aankijken.

Ze deed alles op haar eigen wijze. Niet willen worden verkocht, ze verstopte zich gewoon, na 2 pupkopers hebben we gezegd: begrepen meiske jij blijft. Alles, echt alles begreep en verstond ze. Zo ook tijdens de jachtproeven. Kijken, en meteen doen.

Feniks, ons vergeet-mij-nietjes-blauwoogje, bedankt dat van ons hebt gehouden, wij blijven van je houden.

Tot ziens,  mijn meiske, op de Regenboogbrug.

 

 

 

May I go now?
Do you think the time is right?
May I say goodbye to pain filled days and to that long and painful night?
I’ve lived my life and done my best an example tried to be.
So can I take that step beyond and set my spirit free?
I didn’t want to go at first, I fought with all my might.
But something seems to draw me now to a warm and living light.
I want to go, I really do.
It’s difficult to stay.
But I will try as best I can to live just one more day.
To give you time to care for me and share your love and fears.
I know you’re sad and afraid, because I see your tears.
I won't be far, I promise that, and hope you’ll always know...
That my spirit will be close to you where ever you may go.
Thank you so for loving me
You know I love you too.
That’s why it’s so hard to say goodbye and end this life with you.
So hold me now just one more time and let me hear you say:
Because you care so much for me,
You’ll let me go today

 

 

 

 

Voor  Feniks: Einde Jacht

 

                                                                        

 

 

 

 

                                                                                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Einde Jacht
Beschrijving

Kop

                                                

 

                                                

Laurenz Auswahlsuche

                                 

 

                              Auswahlsuche

 

                       

"Bestanden"

Laurenz

Resultaten van de Auswahlsuche, (SchwhK 40) voor de Bundessiegersuche d.d. 22-06-2013. Deze proef werd uitgevoerd in het Revier "Rauher Busch" en georganiseerd door het Landesverband Weser-Ems e.V. van de DTK.. Reviereigenaar:  Landesforsten Niedersachsen.

Gemeld 5 teckels, 2 teckels zijn voor deze zware proef geslaagd.

Keurmeesters: Herr Wolfgang Hill, Reken, Obman, Frau Gerlinde Leuthäuser, Haltern am See, Herr Stefanus Middendorf, Cloppenburg.

Prüfungsleiter: Herr Uwe Behnken, Delmenhorst.

Weer: warm en droog.

Langhaar  Laurenz von der Forstweihe                  100 punten 1. prijs Tagessieger             

Marius Troelstra, NL - Deventer

Ruwhaar Biene vom Dachsberg                            50 punten  3. prijs

Joachim Meier zu Uphausen, Oldenburg.

De langhaar reu Laurenz von der Forstweihe  Sp/J - BhFK'95/J - Wa - BhFK'95 - Wa-T(Tagessieger) - Sp - SchwhK 20 - SchwhK 40 - St - WaS - StiJ - BhFN - VP - VP oSp - SchwhK o R B - SchwkK/F - IVP met CACIT 3 x

 zal het Landesverband Weser-Ems e.V. bij de Bundessuchensiegerprüfung 2013 vertegenwoordigen.

 

 

 

                                                   

 

 

 

 

Nieuwe reacties

16.02 | 18:19

Goedeavond,wij zijn op zoek naar een gevlekte gladharig meisje,heeft u er 1 of weet u misschien een fokker die ze wel heeft?
Ik hoor graag van u
Groeten marian

04.01 | 18:51

Sorry, ik weet momenteel geen pups ook geen nakomelingen van mijn reutjes.
Hartelijke groet

03.01 | 16:07

Mijn man en ik zijn op zoek naar een langharige teckelpup (met tijger vacht) heeft u, of krijgt u in de nabije toekomst een nestje? Groetjes, Frans en Lieke